El jugador de l'Igualada Calaf Grup Francesc Bargalló ha anunciat la seva retirada a final d'aquesta temporada. Després de 23 anys a la màxima competició d'hoquei patins, en equips històrics com el Noia, el Liceo, el Voltregà o l'Igualada, Bargalló ha avançat el seu desig de continuar vinculat al món de l'hoquei com a entrenador.

El jugador vol aprofitar la seva llarga experiència a les pistes i també els seus coneixements tècnics i pedagògics, ja que, a més d'entrenador nacional, és llicenciat en Educació Física i Màster Oficial en direcció esportiva per l'INEFC. Francesc Bargalló té clar que penja els patins però que no deixarà aquest esport: «vull seguir en el món de l'hoquei com a entrenador. Aquesta temporada acabaré l'etapa de jugador per començar-ne una de nova». El sadurninenc confessa que «no ha estat gens fàcil la decisió de deixar de ser jugador, però ara toca transmetre, aquest cop des de la banqueta, tot el que he après durant aquests 23 anys. Mentrestant, seguiré deixant-ho tot dins de la pista fins a final de temporada per acabar de la millor manera la meva carrera esportiva», va explicar Bargalló.

Una carrera plena d'èxits

Francesc Bargalló és un dels últims grans jugadors de l'hoquei català i espanyol. Nascut a Sant Sadurní l'any 1976 en una família estretament lligada a aquest esport (els seus cosins Jordi, Pau i Oriol Bargalló són i han estat jugadors professionals), en Barga va debutar el 1994 al prolífic planter del Noia. Des d'aleshores ha jugat en un total de 6 equips. A més del Noia (1994-2001, 2009-12, 2014-15) també ha defensat les samar-retes del Liceo (2001-07), el Voltregà (2007-09), el Blanes (2012-14), el Vilanova (2015-16) i la de l'Igualada, en l'actual temporada, on acumula un total de 22 partits jugats i 5 gols. En total, Francesc Bargalló ha guanyat 7 títols durant la seva trajectòria professional: 1 copa d'Europa, 1 copa de la Cers, 2 copes del Rei, 2 continentals i 1 intercontinental, a més de defensar les samarretes de les seleccions catalana i espanyola.