Quan d'aquí a uns dies rebin el requeriment judicial per pagar la multa de 192 euros a què van ser condemnats per tombar el toro d'Osborne del Bruc, a la A-2, els manresans Miquel Coma i Jordi Garcés refermen que no tenen cap intenció de lliurar els diners. Per aquest motiu, asseguren que ja estan preparats per a les conseqüències de la seva decisió: l'ingrés vuit dies en una presó.

"Veiem legítima l'acció que vam fer i, per tant, no creiem que haguem de pagar cap multa, ja que no és justa", justifica Garcés, de 24 anys d'edat. És més justa, en canvi, l'alternativa, l'empresonament? "Tampoc, però a la presó no hi anirem voluntàriament. Ens hi portaran. En canvi, acceptar pagar aquesta multa sí que seria una acció voluntària", respon.

Miquel Coma, de 29 anys, encara va més enllà i assenyala que la seva decisió té l'objectiu principal de denunciar "la injustícia de les penes-multa". Segons afegeix, "la gent pobra que és condemnada a aquest tipus de multes per delictes menors, com ara furts, segurament no la poden pagar i, per tant, han d'anar a presó. En canvi, la gent amb més poder adquisitiu pot pagar el que calgui per eludir la presó", assenyala.

Coma i Garcés desconeixen el centre penitenciari on els destinaran. Malgrat que el més lògic seria la de Lledoners, pel criteri de proximitat, "és possible que ens enviïn més lluny, per evitar concentracions de protesta a les portes de la presó", consideren.

Tots dos reconeixen que el fet que l'estada no s'allargui més de vuit dies també pot haver influït en la seva decisió. "Quan hi entrem, sabrem que al cap de vuit dies ja serem fora i suposo que el cop moral serà menys fort", considera Coma. "Allà a dins, però, encara que siguin pocs dies, poden passar moltes coses. Per molt preparat que hi vagis, pot ser que t'enfonsis, que algú et faci la vida impossible...", afegeix. "Convius amb la cara més fosca de l'estat", afegeix Garcés. Tots dos, però, diuen convençuts que "no ens farem enrere".