El regidor que va ferir dos masquefins per una bandera espanyola afronta 26 anys de presó

García Mora serà jutjat dilluns per dos intents d'assassinat per haver atropellat dos veïns que van retirar una 'rojigualda'

10.07.2014 | 08:08
El regidor de Força Masquefa Juan José García Mora
El regidor de Força Masquefa Juan José García Mora

L'Audiència de Barcelona jutjarà dilluns el regidor de Masquefa que va atropellar greument dos veïns del poble que acabaven de retirar una bandera espanyola que ell mateix havia col·locat a l'entrada de l'ajuntament, el dia de la Hispanitat del 2011. L'acusat, Juan José García Mora, regidor del grup de l'oposició Força Masquefa i exregidor del PP, s'enfronta a una petició del fiscal de 26 anys de presó, ja que el ministeri públic l'acusa de dos delictes d'intent d'assassinat amb l'agreujant de discriminació per motius ideològics.
Per aquests fets, García Mora, que ara té 69 anys d'edat, va ingressar un any en presó preventiva, ja que l'Audiència va considerar que hi havia risc real que tornés a agredir les víctimes. Des del 6 de novembre del 2012, es troba en situació de llibertat condicional i ha reprès la seva activitat com a regidor, ja que es va negar a dimitir del consistori i el jutge, de moment, no l'ha inhabilitat en el càrrec, a l'espera de la sentència. El judici finalment se celebrarà dilluns vinent a la secció cinquena de l'Audiència.

Enllaços recomanats: Premis cinema