El Jutjat Penal número 3 de Manresa ha condemnat a dos anys de presó un veí de la ciutat que va abusar sexualment d'una menor d'edat discapacitada. L'home no haurà de complir l'ingrés penitenciari, sempre que no torni a delinquir, però amb la condició que indemnitzi la víctima amb 3.000 euros.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 23 de juliol del 2012, en un parc proper al carrer Joan Brossa de Manresa. L'acusat, Adil Saghdani, un veí de la ciutat de 33 anys de nacionalitat marroquina, es va acostar a la víctima, una noia de 17 anys d'edat, i que presentava un grau de discapacitat psíquica del 36%. Segons afegeix la sentència, l'acusat va començar a parlar amb ella i, durant la conversa, la va agafar de la cintura i del braç i va començar a fer-li tocaments per sota de la roba. L'home va arribar a ejacular a sobre de la samarreta de la víctima.

Per aquests fets, l'acusat va estar deu dies en situació de presó provisional. El dia del judici, l'home va reconèixer l'autoria dels fets, de manera que la seva defensa va pactar amb la fiscalia una pena de conformitat. Segons l'acord, l'acusat ha estat condemnat a la pena de dos anys de presó per un delicte d'abusos sexuals, que no haurà de complir amb la condició que no torni a delinquir durant els propers quatre anys. El processat, a més, haurà de pagar una indemnització de 3.000 euros a la víctima, mitjançant un pagament fraccionat mensual de 125 euros, al llarg de dos anys.