L'Associació Eternam Serveis Funeraris (Esfune), que assegura que defensa els interessos de les funeràries petites, ha celebrat que Fontal Mémora hagi reobert el tanatori d'Artés mig any després d'haver-lo tancat, arran de la sentència de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACC) que l'obligava a cedir-lo a altres funeràries.

L'entitat considera que la resolució de l'ACC "no tenia res a veure amb la decisió de tancar el tanatori. Un servei funerari no es pot deixar de donar quan et donen llicència per operar", assenyala. L'associació creu que "les intenses gestions que hem fet amb diferents administracions, incloent-hi el Síndic de Greuges, han motivat la decisió de reobrir el tanatori".

Tal com va explicar aquest diari dissabte passat, Mémora ha decidit reobrir el tanatori davant del previsible allargament del procés judicial. L'empresa, que va tancar l'edifici per la "inseguretat jurídica" en què es trobava després de la resolució de l'ACC, va presentar un recurs al contenciós contra la sentència i també va demanar a l'ACC que suspengués provisionalment els efectes de la resolució.

Ni l'ACC ni el tribunal encara no s'han pronunciat i, davant del previsible allargament del procés judicial, Mémora ha decidit tornar a obrir les instal·lacions. De moment, diu que desconeix què farà si es torna a produir la situació que va motivar la resolució de l'ACC: si una funerària de la competència demana a Mémora poder utilitzar el tanatori d'Artés.