Un camió que transportava porcs va bolcar ahir al matí a l'eix Transversal (C-25), a l'altura de Sant Joan de Vilatorrada, en el moment en què el conductor, que va resultar il·lès, estava canviant una roda punxada. L'accident va obligar a tallar durant nou hores dos dels tres carrils de la calçada. Cap dels animals que van sobreviure no es va escapar del vehicle, i aproximadament la meitat van morir a causa del sinistre.

Els fets, segons va informar el Servei Català de Trànsit, van tenir lloc poc després de les 9 del matí a la calçada en sentit Girona de l'eix Transversal, entre la incorporació provinent de la carretera d'Igualada (C-37) i el primer accés de Sant Joan de Vilatorrada.

El camioner va aturar el vehicle en un voral quan se li va rebentar la roda davantera esquerra. Mentre estava fent el recanvi de la roda, el camió va acabar bolcant a sobre del marge. Com a conseqüència, van morir la meitat dels porcs que transportava el vehicle. Durant el matí, els exemplars vius van ser carregats en un altre camió de la mateixa empresa. Posteriorment, un altre vehicle es va endur els exemplars morts i els malferits. En acabar les tasques de retirada dels animals, la grua desplaçada fins a l'indret va remolcar el vehicle accidentat.

El sinistre va obligar els Mossos d'Esquadra a tallar dos dels tres carrils que la calçada té en aquest punt, per la qual cosa el trànsit es va desviar per l'únic carril restant. Per aquest motiu, es van registrar retencions puntuals al llarg del dia. La circulació no va recuperar la normalitat fins a 2/4 de 7 de la tarda, un cop la grua va haver retirat el camió.