Quatre acusats de traficar amb drogues l'any 2009 en una masia de Pinós, al Solsonès, van acceptar ahir penes de fins a quatre anys de presó, en el judici celebrat a l'Audiència de Lleida. Entre els quatre encausats hi ha una veïna de 37 anys de Navarcles. La resta són veïns de Barcelona i de València.

La fiscalia demanava inicialment vuit anys de presó per a tots quatre acusats, per traficar amb èxtasi, marihuana i haixix. Ahir, en el judici, els acusats van reconèixer els fets, de forma que les defenses van pactar amb el fiscal una pena de quatre anys. Tot i així, els advocats van sol·licitar que se'ls suspengui l'entrada a la presó per "dilacions indegudes desmesurades" ja que fa set anys dels fets, perquè el delicte es va cometre per la seva addicció a les drogues (de la qual ja s'han desintoxicat) i perquè han refet les seves vides. Per tant, ingressar a presó seria "perjudicial" per a la seva reinserció.

El fiscal va acceptar la petició de suspensió de pena per a tres dels acusats perquè van aportar documentació que acredita aquests extrems. Ara, l'Audiència haurà de decidir si accepta la suspensió de pena per als quatre acusats, per a algun d'ells o per a cap.

Segons l'escrit del ministeri fiscal, la Guàrdia Civil va comissar als acusats, el 21 de novembre de 2009, 2,1 quilos d'èxtasi, valorats en 85.000 euros; 218 grams de marihuana, valorats en 1.000 euros; i 104 grams d'haixix, valorats en 560 euros.

Els fets, segons la fiscalia, van tenir lloc el 19 de novembre del 2009, quan la Guàrdia Civil va detectar com els dos acusats valencians sortien de Torrent (València) en un cotxe llogat i arribaven a una masia de Pinós, on residien els altres dos acusats, una veïna de Navarcles de 37 anys i un veí de Barcelona de la mateixa edat.

Dos dies després, el 21 de novembre del 2009, un dels valencians va marxar amb el cotxe de la masia, i els agents el van aturar a la carretera de Tarragona en sentit València. Al vehicle se li van trobar amagats a les portes del darrere 1,2 quilos d'èxtasi i al portaequipatge, una jaqueta amb 1.950 euros en diversos bitllets.

Posteriorment, es va fer una entrada a la masia i s'hi van trobar 880 grams d'èxtasi, 218 grams de marihuana i 104 d'haixix, així com capses plenes de telèfons mòbils i dues balances de precisió. Per tot això, la fiscalia considera que tots quatre es dedicaven a vendre drogues a terceres persones.