L'Ajuntament de Santa Maria d'Oló es va convertir dissabte passat en un simulat centre d'operacions d'emergències, amb la presència de tècnics de Protecció Civil i de la Federació d'ADF, així com regidors i personal de diferents ajuntaments. També hi van acudir nombrosos voluntaris de l'ADF Quercus, provinents de l'Estany, Avinyó, Sant Feliu i Oló.

El simulacre es va programar per posar a prova el Pla d'Actuació Municipal en cas d'incendi forestal i avaluar aspectes per millorar, així com optimitzar recursos i descartar actuacions innecessàries.

L'acció va començar amb una suposada trucada sobte l'existència d'una columna de fum al terme d'Oló i la posterior convocatòria per part de l'alcalde dels seus regidors i de les ADF locals, entre altre personal.

Durant dues hores, es van seguir tots els passos que s'haurien hagut de fer en un cas real d'incendi, incloent la redacció d'un decret d'alcaldia, imprescindible per justificar les actuacions per prendre en el moment en què la situació passa a ser d'emergència, o la trucada a les cases de pagès de la zona (ja avisades del simulacre) i l'organització de la seva evacuació. Així mateix, es va estar en contacte amb el CECAT i amb els Bombers de la Generalitat, per anar veient quina era la cronologia necessària en un cas com aquest. Es van redactar missatges consensuats per calmar la població i mantenir-la informada. Les ADF locals, finalment, es van desplaçar a la zona afectada i van desplegar l'operativa necessària per ajudar en la suposada extinció de l'incendi.