Un informe aplaudeix la senyalització de la velocitat entre Manresa i Igualada

07.07.2016 | 00:00
Un senyal limitador de la velocitat, a l´eix Diagonal (C-37)

Un estudi del RACC sobre la senyalització dels límits de velocitat a les carreteres catalanes proposa com a "exemple" a seguir el tram de l'eix Diagonal entre Manresa i Igualada (C-37), que és el de construcció més recent dels trams analitzats. És la carretera que ha obtingut més bona nota del conjunt de vuit vies estudiades pel RACC a tot Catalunya.
El límit de velocitat genèric de l'eix Diagonal entre Manresa i Igualada és de 100 km/h. Segons el RACC, aquesta velocitat màxima és coherent amb el traçat de la via i l'amplada dels carrils i dels vorals, i això fa que la pràctica totalitat dels conductors la compleixin. A més a més, els senyals recordatoris de la velocitat són freqüents, es troben a totes les incorporacions i tenen un bon manteniment.
Per aquest motiu, de les vuit carreteres analitzades a Catalunya, la C-37 entre Manresa i Igualada és la que té una millor puntuació del RACC. Tot i així, l'entitat encara recomana un reforç de la senyalització del límit màxim en alguns trams llargs que no en disposen.
Una altra de les carreteres analitzades ha estat el tram de l'autovia A-2 entre Cervera i el Bruc, passant per Igualada. En aquest cas, l'entitat assegura que la senyalització del límit de velocitat (120 km/h) és "clarament insuficient", ja que falten senyals a les incorporacions a l'autovia. A més a més, els senyals indicadors de radars de la A-2 no van acompa-nyats del límit de velocitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema