La Subestació Elèctrica Anoia i l'empresa de Martorell Unión Papelera es doten d'un pla d'autoprotecció

El document estableix les mesures que s'han d'adoptar en aquests emplaçaments en una situació d'emergència

Imatge d'arxiu d'agents de Protecció Civil

Imatge d'arxiu d'agents de Protecció Civil / ARXIU/DOLORS CLOTET

Redacció

Protecció Civil de Catalunya ha homologat el Pla d'Autoprotecció (PAU) de la Subestació Elèctrica Anoia, a Vilanova del Camí, i de l'empresa Union Papelera Merchanting, de Martorell. Els plans d’autoprotecció són documents que preveuen per a una activitat concreta, un equipament o un mitjà de transport, quines situacions d’emergència s’hi poden produir i quines són les mesures que s’hi han de donar com a resposta.

A banda dels plans per a la Subestació Elèctrica Anoia i Unión Papelera Merchanting, s'han aprovat 40 plans d'autoprotecció en el conjunt de Catalunya, entre els quals destaquen el de la Cursa del Corte Inglés de Barcelona, el de la Fira d'Abril o el del Centre Esportiu Picornell. En el que portem d'any 2024, s'han homologat 162 Plans d'Autoprotecció.

Entre les homologacions s'inclou l'homologació parcial del PAU de l'Hospital General de Granollers. A més, s'ha informat d'un total de 15 plans d'autoprotecció que no s'han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos.

La majoria dels PAUS homologats es troben en localitats de la vegueria de Barcelona i corresponen a activitats no temporals, sobretot establiments industrials de risc i edificis de pública concurrència, com ara hotels i oficines.

L'homologació dels nous PAUS es va dur a terme en el marc de la Comissió d'Autoprotecció de Protecció Civil de Catalunya, amb la participació de la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany; el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; la subdirectora de Coordinació i Gestió d'Emergències, Imma Solé; el cap de la Unitat de Protecció Civil de l'Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l'Àrea de Seguretat i Prevenció i el subdirector general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández, per delegació la directora general d'Indústria.