La ferralla recollida pel servei de neteja de l'Ajuntament de Manresa tenia fins fa pocs dies un beneficiari. Un vehicle municipal la deixava diàriament a la camioneta d'un particular, tot i que Jordi Serracanta, regidor de Qualitat Urbana i Servei, va assegurar a Regió7 que l'Ajuntament no en sabia res.

El responsable municipal vol deixar clar que no es tracta d'un vehicle que formi part del servei ordinari que té establert com a servei de neteja i recollida de residus, sinó de l'empresa concessionària, UTE Sanejament Manresa. Es tracta d'una unió temporal d'empreses formada per Grup Soler i Fomento de Construccions y Contratas. La camioneta que cada nit rebia la ferralla del servei de recollida era al carrer Mestre Albagés, just al davant del col·legi Sant Ignasi. "Aquest espai concret forma part del circuit de recollida i repàs de voluminosos diari, així com també a la àrea de contenidors i recollida de les diferents franges de residus en la freqüència establerta en el conjunt de la ciutat", assegura el regidor.

Demanant explicacions

Un cop el responsable de l'àrea de Qualitat Urbana es va assabentar dels fets, es va posar en contacte amb l'empresa concessionària per demanar explicacions. Serracanta afegeix que els responsables de l'empresa tampoc en sabien res i que, un cop n'ha tingut coneixement, UTE Sanejament Manresa ha pres les mesures oportunes perquè no es repeteixi. "Ens han garantit la correcta prestació de servei encarregada per l'Ajuntament", assegura.

Els veïns veien cada matinada, a dos quarts de dues, com un vehicle del servei municipal de neteja, amb el logotip de l'Ajuntament de Manresa, anava al carrer Mestre Albagés i deixava la ferralla recollida en un vehicle i, per tant, un particular se'n beneficiava, fet que està prohibit.

Pel que sembla, era una situació que s'anava repetint des de feia dos mesos, com a mínim. L'Ajuntament assegura que s'ha posat fi a aquesta situació i el servei funciona amb normalitat.