Quatre regidors de l'Ajuntament de Manresa, juntament amb el cap de la Policia Local de Manresa i un representant dels Mossos s´han reunit aquesta tarda de divendres amb veïns del barri de les Escodines, arran dels darrers casos d´incivisme i inseguretat a la zona, principalment a la zona dels carrers Escodines, Sant Bartomeu i entorns. El consistori i les forces de seguretat s´han compromès a augmentar la vigilància policial al barri, entre altres mesures. Totes les parts han acordat reunir-se de nou per analitzar la situació d´aquí a quinze dies.

A la trobada hi ha assistit un centenar de persones i s'ha celebrat al Casal de les Escodines. Per part de l´Ajuntament, els regidors Barris, Joan Calmet; Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez; Planejament i Projectes Urbans, Marc Aloy; i Acció Social i Cooperació, Àngels Santolària. També hi havia el cap de la Policia Local, Jordi Mora i el representant dels Mossos d´Esquadra Enric Jerónimo.

Segons un comunicat emès per l'Ajuntament, "en la trobada s´ha fet evident la demanda dels veïns d´una vigilància més intensiva per evitar situacions conflictives com les que han tingut lloc recentment al barri, amb soroll, baralles, insult i amenaces a veïns, o consum i tràfic de drogues, entre altres. Davant de totes aquestes situacions, l´Ajuntament ha pres alguns compromisos, que es revisaran en una propera reunió, d´aquí a dues setmanes".

Els compromisos que ha ofert als veïns l'equip de govern

1. La neteja d'un solar en mal estat i la firma d'un acord de cessió amb la propietat, que permetrà obrir-lo i que el passatge Aiguadé no quedi tancat, sinó que tingui una connexió amb el carrer de Sant Bartomeu.

2. Instal·lació de reductors de velocitat al principi del carrer sant Bartomeu.

3. Es contrastaran les dades disponibles d´edificis ocupats i es faran les actuacions que siguin pertinents en aquells casos en què es detectin problemàtiques de delinqüència.

4. La mobilització d'educadors socials per tal que redoblin els esforços al barri. En aquesta mateixa línia, a la reunió s´ha presentat els veïns l´educador de carrer que ha començat a treballar aquesta setmana, en el marc del pla de desenvolupament comunitari del barri.

5.Revisió dels expedients de ruïna que hi ha al barri per si cal fer una actuació subsidiària

Paral·lelament, els representants de Mossos d´Esquadra i de la Policia Local han manifestat el compromís d´augmentar la intensitat i reforçar la vigilància al sector de manera immediata. "Tot i que no sempre disposen de les eines legals per actuar i frenar algunes de les accions incíviques, tant Mossos com Policia Local s´han compromès a combatre les situacions conflictives de manera més efectiva amb més presència al barri", diu el comunicat municipal.

Igualment, a la reunió s´ha fet una crida a la responsabilitat de tots els veïns i se´ls ha demanat que no responguin a eventuals accions intimidatòries o violentes, sinó que s´adrecin pels canals adequats als serveis d´emergència.