L'entitat veïnal de les Escodines va valorar aquest divendres positivament el resultat de la segona reunió general entre l'Ajuntament, les policies i els veïns del barri per eradicar la inseguretat i l'incivisme a la zona causats per grups d'okupes conflictius. En la trobada, celebrada divendres a la tarda, la policia es va comprometre a mantenir la vigilància policial i a intentar que els okupes incívics marxin del barri. Tant el consistori com els veïns van reconèixer que en les dues últimes setmanes els incidents s'han reduït i que la situació ha millorat.

"La reunió ha estat positiva i els ànims dels veïns estaven millor que a l'assemblea de fa dues setmanes", valorava la presidenta de l'Associació de Veïns, Carme Carrió. "L'Ajuntament, els Mossos i la Policia Local han explicat la feina feta les dues últimes setmanes. S'ha treballat intensament i els veïns han pogut veure que tothom s'ha posat les piles. Hi ha més optimisme i més benestar", afegia.

Segons Carrió, "la policia i Serveis Socials han explicat que continuen treballant amb l'entorn familiar dels okupes incívics per intentar que marxin del barri, cosa que, en algun cas, de moment ja s'ha aconseguit". D'altra banda, la policia es va comprometre a mantenir la vigilància. Divendres a la matinada, de fet, els agents van detenir un dels okupes conflictius, acusat d'atemptar contra l'autoritat. L'home va atacar els agents després que acudissin al seu domicili perquè tenia la música massa alta.

"En general, la sensació de tots els veïns és que els incidents s'han anat reduint les dues últimes setmanes. Tots estimem les Escodines i volem anar tots a l'una, sumant tothom, per pacificar definitivament el barri", va dir Carrió.

A la trobada hi van assistir representants de la Policia Local, dels Mossos, i els regidors Olga Sánchez (Seguretat); Joan Calmet (Habitatge i Barris); Marc Aloy (Projectes Urbans); i Àngels Santolària (Acció Social). En un comunicat, el consistori va subratllar que, en la reunió, es va constatar una millora general de la situació i la necessitat de continuar col·laborant entre totes les parts per mantenir la convivència al barri.

En la reunió, la Policia Local va explicar que una patrulla es dedicarà, en els torns de tarda i de nit, a fer patrullatge específic pel centre històric. Els Mossos també van afirmar que durant aquests dies han reforçat la presència física al barri, han parlat amb veïns del sector i han incidit en algunes de les persones causants d'aldarulls o altres problemàtiques.

El consistori, a més, va informar d'actuacions per fer disminuir la velocitat dels vehicles pels carrers Escodines i Sant Bartomeu. Pel que fa a habitatge, els regidors van assegurar que intensificaran els contactes amb el Sareb (propietari d'alguns blocs abandonats) per destinar-los a pisos socials. I Urbanisme va explicar que ha revisat els edificis que no han passat la inspecció, amb l'objectiu de determinar-ne, si cal, l'enderroc, i va parlar d'actuacions en concret.