L'operació retorn del pont de Tots Sants va deixar al llarg del dia d'aquest dimarts una processó contínua de vehicles que tornaven de la muntanya cap a l'àrea metropolitana i a la resta de comarques catalanes.

L'eix del Llobregat va ser la via més afectada de tot Catalunya: durant tot el dia, el tram nord de la C-16, entre el túnel del Cadí i Berga, va registrar cues de fins a 26 quilòmetres de llargada. Les cues ja van començar abans de migdia i es van durar fins a la nit.

De fet, la C-16 ja es preveia com una de les vies més conflictives. Per aquest motiu, els Mossos ja havien anul·lat els trams de carril lent de la carretera i, a Berga, havien col·locat un carril addicional. A més, es va tallar l'accés de la C-16 en sentit sud, a Guardiola de Berguedà.

A partir de les 6 de la tarda, les retencions també van aparèixer al tram sud de la C-55, entre Manresa i Castellbell, que es van mantenir fins a última hora del vespre. En aquest cas, no van ser divulgades per Trànsit a la seva web.

Dues altres vies conflictives van ser la A-2, amb cues de set quilòmetres a Igualada i de 21 quilòmetres entre Esparreguera i Abrera, i l'eix del Segre (C-14). En aquest cas, la situació es va veure agreujada per l'accident mortal d'un motorista, a Ribera d'Urgellet.

Mor un motorista a l'Alt Urgell

L'avís del sinistre es va rebre a les 5 de la tarda al quilòmetre 173 de la C-14, entre l'encreuament de les Valls d'Aguilar i el Pla de Sant Tirs. Per causes desconegudes, un tot terreny i una moto han col·lidir i, com a conseqüència, el conductor del vehicle de dues rodes va morir. Sis patrulles dels Mossos, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del SEM van treballar en l'accident, que va provocar retencions de fins a dos quilòmetres a la zona.