El departament d'Interior ha anunciat que els Mossos d'Esquadra i les policies locals intensificaran els controls d'alcoholèmia i drogues a les carreteres catalanes amb motiu dels dinars i sopars d'empresa que s'organitzen durant les festes nadalenques.

La campanya intensiva està vigent des de dimecres passat fins al proper divendres 23 de desembre, dates en les quals es multipliquen per tot Catalunya els dinars i els sopars d'empresa abans de les festes nadalenques.

Segons les dades facilitades per la conselleria, el 48,9% dels conductors morts en accident de trànsit l'any passat havia consumit alcohol, drogues o fàrmacs. Concretament, el 38,9% dels conductors morts en accident de trànsit el 2015 havien donat positiu, segons les mateixes fonts.

A més, l'any passat els positius per alcoholèmia van pujar el 4,4%, en passar del 24,8% al 29,2%, cosa que creu que denota una certa relaxació en el comportament dels conductors en relació amb el consum d'alcohol.

A Catalunya es van practicar durant el 2015 més de 400.000 controls d'alcoholèmia, i l'1% dels conductors circula amb una taxa d'alcohol per damunt de la permesa, segons afirma l'Anuari Estadístic.