El tram sud de la C-55, entre Manresa i Sant Vicenç, s'ha embussat aquest dilluns a la tarda com a conseqüència d'una topada lleu entre tres vehicles a Castellgalí i, simultàniament, de l'avaria d'un cotxe en un tram sense vorals, a Sant Vicenç.

La primera incidència s'ha produït poc abans de les 5 de la tarda, al punt quilomètric 23, a prop del nucli de Castellgalí, on un petit camió i dos cotxes s'han vist involucrats en un accident. Com a conseqüència, dues persones han resultat ferides lleus i han estat evacuades pel SEM a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.

L'accident ha provocat cues en els dos sentits de la marxa. Poca estona després de l'accident, cap a 1/4 de 6 de la tarda, un cotxe s'ha avariat dos quilòmetres més enllà en sentit sud, just després de l'accés de Sant Vicenç de Castellet, a la Farinera.

El vehicle ha patit l'avaria en un punt sense vorals, en un tram on hi ha la presència de la mitjana intermèdia. Per aquest motiu, el cotxe ha obstaculitzat el pas del trànsit en sentit sud, de manera que els vehicles que acabaven de fer cua per l'accident de Castellgalí s'han trobat, pocs metres més enllà, amb una nova cua, la provocada pel cotxe avariat a Sant Vicenç.

Finalment, després d'una estona aturat, el mateix conductor ha hagut d'empènyer el seu cotxe fins uns quants metres més endavant, en un punt on ha pogut apartar el vehicle.

Les barreres de l'autopista C-16 no s'han aixecat malgrat l'accident, segons Trànsit. A primera hora del vespre la circulació s'ha normalitzat.