Els Agents Rurals, els Mossos d´Esquadra i els alcaldes de Calders i Navarcles sospiten que, com a mínim, els dos darrers incendis en aquests municipis han estat intencionats. Aquest dimecres, les flames han cremat vuit hectàrees a Calders, només 24 hores després de que es declarés un altre foc a tan sols 800 metres. De fet, la tesi que darrera dels focs s´amaga l´actuació d´un piròman és la que té més pes, segons els Agents Rurals, que solen ser molt cauts a l´hora de fer públiques les investigacions sobres incendis.

Consultats per Regió7, els Agents Rurals no volen donar gaires detalls de les investigacions, però no descarten que altres incendis que s´han produït aquest estiu en zones pròximes en aquests municipis i d´altres propers també hagin estat provocats. Tot i això, no especifiquen de quins es tracta. Des de finals de juny hi hagut vuit incendis a la zona compresa entre Sant Fruitós i Avinyó, concentrant-se en aquesta àrea la major part dels focs. De fet, el Bages és la comarca més castigada per les flames amb 17 incendis forestals i una àrea total cremada que s´aproxima a les 565 hectàrees des que va començar la campanya d´estiu.

En l'incendi d'aquest dimecres, estabilitzat des de poc després d'1/4 de 6, les flames han cremat boscos i camps de rostoll molt a prop de la carretera N-141c, a un quilòmetre, aproximadament, del que es va declarar dimarts. S'han vist afectades 8 hectàrees i la via que uneix el municipi amb Calders ha quedat tallada entre els quilòmetres 8 i 17 fins les 20 h. Bombers ha rebut l'avís poc abans d'1/4 de 5 de la tarda i ha activat 25 de dotacions terrestres i 9 d'aèries.

Quan al foc de dimarts, es va declarar entorn les 5 de la tarda a la zona del polígon Pla del Cos, al camí de l'Angla, i va afectar 12,2 hectàrees de bosc. Les flames van quedar estabilitzades dues hores després de començar a cremar i cap a mitjanit ja es va donar l'incendi per controlat. Avui, dimecres, efectius dels Bombers seguien treballant a la zona.