Els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra van localitzar ahir, a les 2 del migdia, un home de 70 anys que estava desaparegut des de dijous a la tarda en una zona forestal de Cal Rosal.

L'home va ser trobat viu i conscient, tot i que presentava hipotèrmia, ja que havia passat tota la nit al ras i estava xop per la pluja. Fins a l'indret s'hi va desplaçar el personal mèdic del SEM per atendre'l. L'home va ser traslladat en estat menys greu a l'hospital Sant Bernabé de Berga.

Segons van explicar fonts dels Mossos d'Esquadra, a les 11 del matí d'ahir, una companya de pis va trucar al telèfon 112 per alertar que l'home havia sortit a passejar el dia abans a la tarda i que no havia tornat a casa.

Segons va afegir, cada tarda solia sortir a passejar per una zona propera al Konvent de Cal Rosal. Ahir al matí, davant la falta de notícies de l'home, la dona es va decidir a presentar la denúncia de desaparició.

Per aquest motiu, es va activar el dispositiu de recerca, en una zona boscosa força complicada orogràficament. Al final, després de més de 2 hores d'operatiu, la recerca va acabar amb èxit. L'home va ser localitzat viu i conscient, tot i estar desorientat i tenir fred, ja que estava moll per la pluja.