Quan es declari un dia d'alta contaminació atmosfèrica, no podran circular per les Rondes i per Barcelona els cotxes que tenen més de 20 anys d'antiguitat. L'adhesiu medi ambiental, rodó i de diferents colors, dels cotxes serveixen per facilitar el control de Guàrdia Urbana els dies de més contaminació.

La Generalitat activarà les actuacions habituals en els casos d'episodi ambiental, sigui pel contaminant que sigui, com ara la gestió de la velocitat, a través del Servei Català de Trànsit, que limita la velocitat a 90 km/h a les vies equipades amb velocitat variable: C-31 sud, C-32 sud i el tram Martorell-Diagonal (AP-7/AP-2 i B-23), llevat d'aquells trams en què el límit és inferior.

La Generalitat recomana reduir els desplaçaments amb vehicle privat. Si és possible, treballar a distància, variar l'horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa. També, fer els trajectes a peu o amb bicicleta..

la Generalitat insta les elèctriques i cimenteres que no portin a terme processos com arrencades i posades a punt que no siguin imprescindibles i es pugin endarrerir.