Els Mossos d'Esquadra han detectat des de fa tres mesos un increment dels robatoris en domicilis de Manresa, per la qual cosa han reforçat els controls de seguretat, amb l'objectiu d'interceptar els lladres o dissuadir-los de cometre nous fets delictius.

Fonts del cos policial expliquen que, des d'inicis del novembre passat, s'ha produït un repunt dels robatoris a l'interior de cases i pisos de la ciutat, que de moment no s'ha aconseguit aturar. L'afectació és generalitzada a tota la ciutat, és a dir, no perjudica barris en concret, i seria paral·lela a l'increment d'aquest tipus de robatoris que també s'ha registrat en altres punts de Catalunya.

Per aquest motiu, des de fa unes setmanes, els Mossos d'Esquadra han intensificat a Manresa el dispositiu de prevenció de robatoris en domicilis. Això significa que, entre altres actuacions, han incrementat el nombre de controls de seguretat a les entrades i sortides de la ciutat.

Un dels punts on els agents se solen posicionar és a la rotonda de Las Palomas, a l'altura de Sant Pau, que és l'accés principal a Manresa sud des de la C-55. Ahir mateix, a la tarda, agents de l'Àrea de Recursos Operatius van organitzar un nou dispositiu en aquest punt, per als cotxes que entraven a la ciutat. Durant el control, els agents aturaven alguns dels vehicles i inspeccionaven el seu interior. El dispositiu va causar retencions lleus de trànsit.

Malgrat l'increment de robatoris detectat les darreres setmanes, els Mossos asseguren que no es tracta d'un augment excepcional i recorden que els robatoris solen tenir fases cícliques. En molts dels casos, els lladres accedeixen a l'interior d'habitatges pel mètode de l'escalament, i forcen a continuació portes o finestres.

A banda dels robatoris en domicilis, durant les darreres setmanes també han augmentat els robatoris a l'interior de vehicles, segons expliquen fonts de la Policia Local, que també ha reforçat la vigilància. La majoria de cotxes afectats es trobaven estacionats a la zona compresa entre el passeig Pere III i la Via de Sant Ignasi, però també s'han detectat fets similars en altres punts. En alguns casos, els lladres han sostret pertinences de l'interior dels vehicles, i en altres, no se n'han endut res.

D'altra banda, les botigues de moda del centre de la ciutat continuen denunciant periòdicament furts de roba per part de grupets de joves.