El Kursaal recordarà aquest proper dijous i divendres un dels contistes més destacats de la literatura catalana amb l´espectacle ´La màgia d´en Calders´, dins del Toc de Prop de la Sala Petita. L´espectacle, organitzat amb la col·laboració d´Òmnium Bages, es podrà veure en dues sessions, dijous 3 de desembre a les 21 h i divendres 4 de desembre a les 18 h.

Un recull de 17 contes d´en Pere Calders dels llibres ´Cròniques de la veritat ocultra´, ´L´honor de la deriva´, ´Tot s´aprofita´ i ´Invasió subtil´ és el motiu d´aquest espectacle, protagonitzat per l´actriu Imma Colomer.

Pere Calders té una escriptura afinada com un bisturí i contundent com una maça. La seva ironia, el seu humor i la seva fantasia ens despertaran la imaginació en un conjunt de lúcides crítiques que ens faran passa una bona estona. El seu univers fictici està poblat d´éssers i fenòmens fabulosos i sobrenaturals. Moltes de les narracions arrenquen d´una situació estable en la qual els personatges es senten segurs dins els límits de la llar, però, gradualment o de sobte, es veuen trasbalsats per algun element estrany, imprevist, que posarà en qüestió l´harmonia inicial. Són contes d´evasió i màgia. La música de l´acordió ens farà de lligam i ens acompanyarà a través de la quotidianitat aparent del seu món.

Les entrades tenen un preu de 20 euros (18 € amb Carnet Galliner, majors de 65 anys i menors de 25 anys) i es poden comprar a les taquilles, per telèfon (938723636) i per internet.