BERGA

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui, d´11 a 20 h, a la plaça Sant Joan, exposició El silenci d´elles, a càrrec de l´Associació Dones d´art de Berga. Del 9 al 20 de març, la mostra es podrà veure al Casal de la Gent Gran. 18 h, a la plaça Sant Joan, taula rodona Dones treballadores, moderada per Sílvia Culell i am la participació de Martina Marcet, Dolors Clotet, Nati Rego i Dolors Santandreu. 19 h, a la Sala Casino, projecció de la pel·lícula ¿Y ahora dónde vamos?, de Nadine Labaki. Ho organitza: Associació de Dones del Berguedà. Exposició fotogràfica Les iaies, de Santos Moreno, a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, fins al 31 de març, organitzat per AFTDAO. Exposició bibliogràfica Dona i guerra, a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, fins al 31 de març. Taller Relaxació i moviment natural, el dimecres 9 de març, de 15 a 16.30 h, a l´Hotel d´Entitats, a càrrec d´Amèlia Alvera.

CAPELLADES

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui, al matí, penjada de la bandera lila al balcó de l´Ajuntament. A les 18 h, a la Biblioteca El Safareig, Contes de Dones Pirates: Les increïbles històries de les pirates Anne i Mary, a càrrec de Contacontes La Fontana. Ho organitzen la Taula de Dones de Capellades i l´Ajuntament. Avui, a les 19.30 h, al Saló Rosa de La Lliga, xerrada La nostra lluita: sempre contra el masclisme, a càrrec d´Imma Moraleda, secretària de Polítiques de les Dones del PSC. Acte obert a tothom. Ho organitza el PSC de Capellades.

GIRONELLA

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui. A partir de les 19 h, presentació de l´exposició Dones en blanc-i-negre-Dones i Treball al Berguedà, a la biblioteca, fins al 18 de març. Lectura del manifest a càrrec de Núria Mariano, tècnica d´igualtat del Consell Comarcal. Taula rodona Visió del treball de la dona a partir d´experiències viscudes, moderada per Dolors Plans, professora d´història. Concert del duet Melgamah.

MANRESA

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui. Col·locació del llaç lila a la façana de l´Ajuntament. A les 18 h, al Saló de Sessions, acte institucional Amb ulls de Dona. Lliurament de premis dels concursos Publicitat no sexista i Murals per la igualtat. Xerrada: Les dones i els mitjans de comunicació, a càrrec de Drac Màgic. Ho organitza l´Ajuntament, amb la col·laboració del Consell Municipal de la Dona. 19.30 h, a la Ben Plantada, inici d´una manifestació, organitzada per la comissió 8M.

NAVARCLES

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui, a les 20 h, a la plaça de la Vila, celebració de la Porronada. Participació lliure (excepte menors d´edat). Ho organitza: ADN, i col·labora l´Ajuntament.

EL PONT DE VILOMARA

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui, a les 18 h, inauguració de l´exposició Dones del món, amb fotografies de Marta Vilanova i Àngel Amargant. h, a la plaça

PUIGCERDÀ

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui, a les 18 h, a la Sala de Convencions del Museu Cerdà. Amb l´Associació de Dones de Cerdanya.

PUIG-REIG

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui, a les 19 h, davant de l´Ajuntament, lectura del manifest Feminitzant el món local.

SANT VICENÇ DE CASTELLET

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui, a les 15 h, al pavelló d´esports, taller de Risoteràpia (com millorar la salut a través del riure). Ho organitza el Centre d´Atenció Primària. Exposició Rosa Leveroni, dona de lletres, a l´Espai Ateneu, fins al 12 de març.

SÚRIA

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui. 9 h, concentració i lectura del manifest d´adhesió, al davant de la casa de la vila. A continuació, caminada per visitar La Ribera, Font del Roure i pou de glaç, amb el guiatge de l´estudiós Albert Fàbrega. Inici al davant de la Casa de la Vila. Ho organitza l´Ajuntament, amb le suport del Consell Comarcal del Bages, el Servei d´Informoació i Atenció a la Dona (SIAD) del Bages, el Casal de la Dona, la Diputació de Barcelona i l´Institut Català de les Dones. 20 h, a l´Esplai del barri de Salipota, xerrada Exercici físic i salut, a càrrec de Miquel Reguant. Ho organitza l´Associació de Veïns de Salipota.

VILADA

Dia Internacional de la Dona Treballadora Avui, a les 17 h, al Local Pirinenc, cinefòrum amb la pel·lícula Julie & Júlia.