L'aeronau de l'Exèrcit de l'Aire, que va partir de la base aèria d'Utapao, va aterrar a les 03.30 hores en la madrilenya base aèria de Torrejón d'Ardoz. A la pista, els turistes espanyols van ser rebuts per les seves famílies després de romandre retinguts durant una setmana a Tailàndia, el que va provocar que alguns d'ells critiquessin les gestions realitzades pel Govern i l'Ambaixada d'Espanya.

En declaracions a RNE, els espanyols nouvinguts es van mostrar cansats després de 14 hores de vol. A més van informar que havien posat a la seva disposició dos autobusos que els traslladarien a la T-4 de Barajas on havien de recollir el seu equipatge.

Així, conclou el calvari viscut per la majoria d'aquests 62 turistes espanyols, que van ser sorpresos a Tailàndia quan, el passat 27 de novembre, el primer ministre d'aquest país, Somchai Wongsawat, va decretar l'estat d'emergència en els dos aeroports de Bangkok. Aquests havien estat presos per manifestants que exigien la seva dimissió.

Algunes fonts han xifrat en uns 600 el nombre d'espanyols bloquejats al país per les protestes antigovernamentals. La diplomàcia espanyola ha decidit que tornin a Espanya primer aquelles persones a les quals urgia més la seva tornada per motius de salut. L'ordre de tornada de la resta s'ha establert en funció de l'antiguitat de la seva data prevista de tornada.

Uns 150 turistes més viatgen a aquestes hores cap a Espanya en el segon avió de la Força Aèria que els va recollir a la capital tailandesa. A més, un altre grup composat per prop de de 139 persones arribarà en les pròximes hores en un altre avió de l'Exèrcit de l'Aire desplaçat a l'aeroport d'Utapao (a unes tres hores per carretera de Bangkok) per recollir als espanyols que queden al país. Entorn de les 8.30 hores de demà (hora local, 2.30 a l'Espanya peninsular) aterrarà a Utapao l'avió noliejat per Exteriors de la companyia Iberworld i amb capacitat per més de 300 persones.