El líder de CiU, Artur Mas, ha estat reelegit avui candidat de la federació a les eleccions a la Generalitat per aclamació dels presents en un Consell Nacional que se celebra al mil·lenari monestir romànic de Sant Benet de Bages (Barcelona), i que dóna el tret de sortida a una llarga precampanya fins al comicis, previstos per a la tardor d'aquest any.

Aixecats i al crit de 'Mas, president', els més de 800 assistents al consell nacional conjunt de CDC i UDC han aprovat la candidatura de Mas per aclamació, ovació que ha estat acompanyada per un aplaudiment que s'ha allargat durant uns tres minuts.

Ha estat el secretari general de CiU i líder d'UDC, Josep Antoni Duran, qui ha reclamat aquest aplaudiment per ratificar la candidatura de Mas, després que primer l'aprovés el consell nacional de CDC en votació secreta amb un 99,7% dels vots, amb un sol vot en contra.

Serà la tercera vegada consecutiva que Mas concorrerà a les eleccions per presidir la Generalitat, i la segona que s'enfrontarà al líder del PSC i president de la Generalitat, José Montilla. En les dues ocasions, Mas va guanyar les eleccions però no va obtenir prou majoria per governar.

A més d'insistir que no es tractava d'una formalitat, Duran ha expressat amb solemnitat que des de la seva condició de "patriota català que estima Catalunya" proposava la candidatura de Mas amb la voluntat que sigui el futur president de la Generalitat.

"Aquest país me'l estimo com qualsevol de vosaltres. M'ha permès créixer espiritualment i materialment, formar una família i tenir l'honor de servir-la. M'hagués agradat servir-la al més alt nivell, i és des d'aquesta condició de ciutadà, de patriota català que estima el seu país que proposo com a candidat ratificar Artur Mas", ha dit.

Segons Duran, cal que Catalunya recuperi els seus valors i la il·lusió dels ciutadans, i ha insistit que això només és possible si hi ha un "canvi profund" que només Mas, segons la seva opinió, pot portar a terme en la forma de fer política i d'estimar Catalunya.

"La Catalunya de futur que desitjo per als meus fills i néts no pot tenir, de cap manera, quatre anys més de tripartit perquè el nostre país quedi desdibuixat. Mas té l'oportunitat, capacitat, força, esperit que exigeix el lideratge de la nació", ha exclamat.