Segueix-nos a les xarxes socials:

Intervenen 127 quilos de cocaïna al vaixell escola de l'Armada Espanyola J. S. Elcano

Estaven ocults en unes dependències de molt difícil accés, entre les veles de reserva del vaixell

La Guàrdia Civil ha intervingut 127 quilos de cocaïna al vaixell escola de l'Armada Juan Sebastián Elcano a un registre efectuat a San Fernando (Cadis) arran de la investigació per la qual van ser detinguts el mes passat tres dels seus mariners, dos espanyols i un equatorià. El registre es va dur a terme dissabte passat per personal de la Guàrdia Civil i es van comptabilitzar 127 quilos de cocaïna ocults en unes dependències de molt difícil accés, entre les veles de reserva del vaixell, lloc on molt pocs mariners tenien accés, i entre els pocs que n'hi tenien hi havia els dos mariners espanyols detinguts.

L'operació ha estat desenvolupada conjuntament amb l'Armada Espanyola i el servei nord-americà de l'HSI (Homeland Security Investigations), informa la direcció general de la Guàrdia Civil. Es va iniciar fa diversos mesos amb la detenció a Nova York de dues persones d'origen colombià i la confiscació d'una vintena de quilos de cocaïna. Fruit de les investigacions es va poder reconstruir amb tot detall la ruta seguida per la droga i el modus operandi dels mariners implicats, que, per la novetat, van aconseguir esquivar els controls habituals establerts en aquestes situacions.

A mitjan mes de maig, un cop que va salpar el vaixell escola del port de Nova York, van ser detinguts els narcotraficants colombians i se'ls va confiscar la quantitat transportada amb un pes total de vint quilos. Amb tota la informació obtinguda per l'HSI i la Guàrdia Civil, es va activar el servei de Seguretat Naval de l'Armada i es va establir un sistema d'identificació i control dels implicats per evitar més lliuraments de droga en les escales, a l'espera d'arribar a territori espanyol.

El 12 de juliol, abans de la seva arribada al port de Marín (Pontevedra), el vaixell escola va fondejar a Bueu (Pontevedra) i en aquesta escala agents de la Guàrdia Civil, acompanyats per components del Servei de Seguretat Naval i de la comissió judicial militar, van accedir a l'embarcació, on van detenir els tres mariners implicats i van efectuar el registre dels seus habitacles.

Prem per veure més contingut per a tu