Segueix-nos a les xarxes socials:

La Guàrdia Civil allotja a Manresa i a Berga els agents de reforç per l'1-O

Els agents han estat allotjats a la Catalunya Central ja que la caserna de Sant Andreu de la Barca no disposa de prou espai

This browser does not support the video element.

Almenys sis furgonetes de la Guàrdia Civil es despleguen davant la caserna de Berga

Les casernes de Manresa i de Berga de la Guàrdia Civil allotgen des d'ahir una part dels agents que s'han traslladat expressament a Catalunya per reforçar l'operatiu judicial contra el referèndum, segons van explicar ahir a Regió7 fonts del cos. El motiu és que la comandància central de Sant Andreu de la Barca no té prou espai per encabir-hi tots els agents. Els guàrdies que s'allotgen a Manresa i Berga podrien ser destinats a treballar en qualsevol punt de Catalunya i, per tant, no necessàriament a les comarques centrals.

Aquesta setmana, el ministeri d'Interior ha enviat nombrosos guàrdies civils a Catalunya, procedents d'altres llocs de l'estat espanyol, amb l'objectiu de reforçar el dispositiu per perseguir iniciatives relacionades amb l'1-O, seguint ordres de fiscalia i jutges.

El que ha passat, però, és que la comandància central de Sant Andreu no disposa de prou habitacions per allotjar-hi tots els agents nouvinguts. Per aquest motiu, s'han hagut de traslladar una part dels guàrdies a altres casernes de Catalunya. I s'ha decidit portar-los a les casernes de Manresa i Berga perquè són les que ofereixen més habitacions lliures.

Per aquest motiu, ahir, els ciutadans de Manresa i de Berga van veure amb sorpresa com nombroses furgonetes de la Guàrdia Civil arribaven a les casernes de les dues ciutats. La imatge dels vehicles arribant als edificis va causar un notable rebombori a les xarxes socials. Segons les mateixes fonts, a banda de traslladar els agents, les furgonetes també van portar els matalassos i els somiers per poder muntar les habitacions.

Està previst que, un cop s'acabi la investigació de l'1-O, els agents de reforç marxin de les casernes.

Prem per veure més contingut per a tu