Segueix-nos a les xarxes socials:

Referèndum de l'1-O

L'Associació de Mitjans d'Informació, amb la Constitució

Declaració de l'AMI davant el referèndum independentista de Catalunya

Des de l'Associació de Mitjans d'Informació (AMI), que agrupa més de vuitanta mitjans espanyols en suport digital i en paper, volem expressar la nostra més profunda preocupació per l'amenaça que representa el referèndum anunciat pel Govern de la Generalitat per a la democràcia, l'ordre constitucional, les llibertats, la unitat i la convivència pacífica de tots els espanyols.

Defensem la legalitat democràtica i l'Estat de Dret enfront d'una consulta que ha estat declarada il·legal pel Tribunal Constitucional per vulnerar la Constitució i que contravé també l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Exigim el respecte a les resolucions judicials i advoquem pel diàleg i l'intercanvi de totes les idees com la via més adequada per resoldre el conflicte i preservar l'estabilitat de la nostra democràcia.

La Constitució de 1978 ens ha brindat el període més llarg de pau, progrés i prosperitat de la nostra història. Els seus principis i valors, basats en un esperit integrador, constitueixen a Catalunya ia la resta d'Espanya la millor garantia de la unitat i la pluralitat de la nostra nació i el reconeixement inequívoc de la nostra riquesa i diversitat territorial.

Creiem que és molt més el que ens uneix que el que ens separa i que per això, davant el desafiament secessionista, val la pena que redoblem els nostres esforços per, entre tots, reconstruir ponts i restaurar el camí de la tolerància, la responsabilitat, el sentit comú i el respecte indestructible a la llei.

Finalment, mostrem a més la nostra més enèrgica repulsa a les pressions que reben a Catalunya els professionals de la informació que no assumeixen el discurs sobiranista. El lliure exercici del periodisme, la llibertat de premsa i el dret a la informació són pedra angular a tot estat democràtic i exigim que cessi qualsevol manifestació d'assetjament als periodistes locals o estrangers.

Prem per veure més contingut per a tu