Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ELN anuncia una treva durant els comicis a Colòmbia

La guerrilla mantindrà un alto el foc entre els dies 9 i 13 de març tot i no compartir «aquests processos viciats»

L'Exèrcit d'Alliberament Nacional (ELN) va anunciar una treva unilateral per facilitar les eleccions legislatives que se celebraran a Colòmbia el proper 11 de març, tot i la crisi que viu el diàleg de pau amb el Govern a causa, precisament, de l'escalada de violència per part de la guerrilla.

«Davant les properes eleccions de l'11 de març, tot i no compartir aquests processos viciats com una mostra de respecte a les colombianes i els colombians que dipositaran el seu vot, l'Exèrcit d'Alliberament Nacional realitzarà un cessament d'operacions militars ofensives entre el 9 i el 13 de març», va explicar l'ELN en un comunicat.

Les parts van pactar una treva bilateral que va estar vigent entre l'1 d'octubre i el 9 de gener i que va suposar l'avanç més important de les negociacions de pau iniciades fa un any a Quito. Però poc després que expirés la treva, l'ELN va reprendre els atemptats, matant diversos soldats, de manera que el president, Juan Manuel Santos, va ordenar suspendre immediatament el diàleg.

Prem per veure més contingut per a tu