Segueix-nos a les xarxes socials:

Activat el Pla Inuncat per pluges intenses avui a qualsevol punt del territori

Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de pedra així com de ratxes fortes de vent

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya(INUNCAT) per les pluges intenses que ja han començat a descarregar. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que aquest dijous pugui ploure a qualsevol punt del territori. A la tarda és quan més augmentarà la intensitat i al final del dia les tempestes més intenses es produiran entre el sud de la demarcació de Barcelona i el Camp de Tarragona.

Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de pedra, així com de ratxes fortes de vent. En tot l'episodi es poden superar els 40 l/m2 en 30 minuts i localment es podran acumular més de 50 l/m2.

Un cop comencin les pluges Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Si les tempestes van acompanyades d'aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.

Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha avisat les activitats de lleure de joventut previstes a la zona perquè no facin activitats a prop del riu i ha demanat als municipis que vigilin la llera, reportin les possibles incidències i es mantinguin connectats a la xarxa de telecomunicacions d'emergència.

Prem per veure més contingut per a tu