El president del Govern de l'Estat, Pedro Sánchez, va evitar un cop més comprometre's a no indultar condemnats eventuals per un delicte de rebel·lió. Interpel·lat en aquest sentit al Senat pel portaveu del PP, Ignacio Cosidó, el cap de l'Executiu espanyol li va contestar: «Deixin treballar els jutges i després lògicament des del Govern d'Espanya i també des dels representants dels diferents grups parlamentaris haurem de fer política».

Sánchez també va retreure al senador popular que el seu partit hagi estat «set anys judicialitzant una crisi com la catalana», que s'origina d'un problema polític no solucionat, segons l'anàlisi que fa el PSOE, i ara pretenguin «erigir-se en jutges de la causa».

En la seva intervenció, Cosidó va advertir el president que si finalment acaba indultant els independentistes que puguin ser condemnats en el judici del procés estarà atorgant «els indults de la vergonya» perquè estarà «cedint al xantatge» i enviant el missatge equivocat als «colpistes» que «els surt gratis incomplir la llei».