Segueix-nos a les xarxes socials:

El líder opositor veneçolà Juan Guaidó s'autoproclama «president interí» de Veneçuela i Trump el reconeix

El també president de l'Assemblea Nacional ha anunciat durant una manifestació contra Maduro que assumia el càrrec de president

El líder opositor veneçolà Juan Guaidó s'autoproclama «president interí» de Veneçuela i Trump el reconeixACN

El president de l'Assemblea Nacional veneçolana i líder opositor Juan Guaidó s'ha autoproclamat "president interí" de Veneçuela durant una manifestació contra el president Nicolás Maduro i els Estats Units l'ha reconegut. En un comunicat hores després de l'anunci de Guaidó, el president nord-americà Donald Trump ha justificat aquesta decisió argumentant que l'Assemblea Nacional com a "única branca legítima del govern" va declarar el manat de Maduro com a "il·legítim". Per tant, els EUA consideren que el seu càrrec va quedar "vacant" i ara recolzen Guaidó com nou president en funcions. "Continuaré utilitzant tot el poder econòmic i diplomàtic dels EUA per pressionar per la restauració de la democràcia veneçolana", ha dit Trump.

A més, Trump ha encoratjat a "altres governs de l'hemisferi occidental" a reconèixer el President de l'Assemblea Nacional com a "president interí" del país. De moment, cap estat de la Unió Europea s'ha pronunciat al respecte.

Prem per veure més contingut per a tu