Segueix-nos a les xarxes socials:

Protecció Civil demana extremar les precaucions davant la previsió de pluges fins al vespre d'avui

S'esperen pluges intenses des del migdia fins al vespre, sobretot, al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona i a la Catalunya Central

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per un episodi de pluges intenses que escombraran les zones del litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona i la Catalunya Central. L'episodi de pluges es concentrarà des del migdia fins al vespre.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir d'aquest migdia i fins als inicis de la propera nit, es poden produir xàfecs amb intensitats de precipitació que poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts, a tota la Catalunya Central i litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona, especialment a les comarques de l'Anoia, Alt i Baix Penedès i Alt Camp entre el migdia i el vespre.

Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i és probable que de calamarsa.

Davant d'aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat recomana no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Si les tempestes van acompanyades d'aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l'aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d'evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:

  • Augmentar la distància de seguretat.
  • Reduir la velocitat.
  • En cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
  • No travesseu zones inundades.
Prem per veure més contingut per a tu