Els principals fabricants d’automòbils dels Estats Units han reduït la producció pels problemes de subministrament que causa el bloqueig del principal pas fronterer entre els EUA i el Canadà, el pont Ambassador, per part d’una protesta de caminoners que s’oposen a la vacunació contra covid-19. El pont Ambassador, que connecta les ciutats de Windsor (el Canadà) i Detroit (Michigan, els Estats Units), és la principal connexió terrestre entre els dos països. Cada dia hi circulen uns 400 milions de dòlars en mercaderies i desenes de milers de persones.

Ford es va sumar dijous als anuncis de General Motors, Stellantis i Toyota, amb factories a banda i banda de la frontera, que reduiran la producció pels problemes de subministrament originat pel bloqueig, que ha entrat en el quart dia. Les automobilístiques ha hagut de cancel·lar torn o tancar plantes «pels problemes d’escassetat de peces». Davant d’aquesta situació, la governadora de Michigan (els EUA) va sol·licitar dijous al Canadà que reobri el trànsit al pont Ambassador, ja que el bloqueig està perjudicant l’economia del seu estat. La paralització del pont obliga que els camions i altres vehicles utilitzin altres punts fronterers que obligeuna fer molts més quilòmetres.

El bloqueig del pont Ambassador i altres passos fronterers al centre i oest del Canadà és obra de camioners en solidaritat amb els que ocupen el centre d’Ottawa i que demanen la caiguda del Govern del primer ministre canadenc, Justin Trudeau.