El Regne Unit ha congelat els fons de l’oligarca rus Roman Abramóvich, li prohibeix viatjar i frena la venda del Chelsea. El govern de Boris Johnson ha ampliat la llista de magnats sancionats arran de la guerra d’Ucraïna amb set noms més, entre els quals a més d’Abramóvich també hi ha el del seu antic soci, l’industrial Oleg Deripaska, i «la mà dreta de Putin», Igor Sechin, segons va informar en un comunicat Downing Street. S’estima que el patrimoni net d’aquests oligarques suma fins a 15.000 milions de lliures.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va assegurar que «no hi pot haver refugis segurs per a aquells que han donat suport a l’atac ferotge de Putin contra Ucraïna», i que el seu govern serà «despietat» a l’hora de perseguir-los. «Les sancions d’avui són el darrer pas en el nostre suport infrangible al poble ucraïnès», va afirmar Johnson. Als set magnats russos a qui el Regne Unit ha inclòs a la llista, se’ls congelen tots els actius que tinguin al país, se’ls prohibeix viatjar-hi i cap ciutadà o empresa podrà fer negocis amb ells.

Downing Street subratlla que les sancions tenen per objectiu «aïllar Putin i tots aquells qui l’envolten». El govern del Regne Unit calcula que el patrimoni net d’aquests magnats ascendeix a 15.000 milions de lliures. D’aquesta quantitat, fins a 9.000 milions els concentra l’oligarca Roman Abramóvich, propietari del Chelsea i amb participacions al gegant de l’acer Evraz i Norilsk Nickel. Les sancions que li imposa el Regne Unit frenen la venda del club de futbol, però per garantir que el Chelsea pugui continuar competint, el govern li atorgarà una llicència especial.