L’incendi ahir d’un vehicle que circulava per l’autopista AP-7 al terme de la Jonquera (Girona), molt a prop de la frontera francesa, i que es va estendre posteriorment a la vegetació del marge, va obligar a tallar la via en sentit sud i les cues han arribat a tenir a diversos quilòmetres de llarg.

Segons van informar els Bombers de la Generalitat i el Servei Català de Trànsit (SCT), el foc va començar cap a les dos quarts de nou del matí a l’altura del quilòmetre 6 de l’AP-7, la principal connexió d’Espanya amb França per carretera. Cap a les dos quarts de dues del migida va quedar estabilitzat, segons els Bombers.

Al llarg del matí, també es va tallar durant una estona la línia d’alta velocitat d’AVE que va en direcció a França i que passa pel costat de la carretera. Va resultar afectada per l’incendi, però que es va poder reprendre amb normalitat abans del migdia i cap horari va resultar modificat.

Segons van informar els Bombers de la Generalitat, unes tres hectàrees de vegetació s’han vist afectades i es manté el dispositiu d’extinció amb una vintena de dotacions.

L’incendi es va estabilitzar quan passaven sis minuts de dos quarts de dues del migdia i la circulació en sentit sud de l’AP-7, tallada inicialment i restringida més tard a un sol carril, es va normalitzar.

Els bombers treballen ara per declarar l’incendi per controlat, fase posterior a la d’estabilització, que assegura el perímetre del foc.