Els serveis funeraris s'han adaptat a les necessitats de la societat. Amb un disseny més personalitzat i innovador, Àltima ha dissenyat un nou model de fèretre amb tapa de pissarra perquè les famílies puguin expressar-s'hi a través de missatges i dibuixos en record al difunt, en el moment de la vetlla. L'empresa de serveis funeraris, que gestiona 35 tanatoris, 11 complexos crematoris i 18 cementiris a 247 municipis de Catalunya i Balears, disposarà del nou taüt a tots els centres on presta servei.

El nou taüt amb tapa de pissarra d'Àltima Àltima

Sota el nom de Fèretre Artus, la iniciativa és la primera d'aquestes característiques a Espanya que, a més, és sostenible, ja que el taüt és de fusta de tala controlada i lliure d'elements com vidres, metalls o teixits sintètics. "La innovació és un element clau a l'empresa, que des dels inicis s'ha caracteritzat pel desenvolupament constant de nous productes, serveis i espais, amb la finalitat d'adaptar-nos al context i la societat en cada moment, i sempre tenint molt present l'eix de la sostenibilitat i del compromís amb l'entorn", exposa Josep Ventura, conseller delegat d'Àltima.

En aquest sentit, la vocació de servei a les famílies passa pel desenvolupament constant de noves maneres d'acompanyar en un dels moments emocionalment més complexos de la vida. "No tan sols perquè la innovació permet que els comiats siguin més personalitzats i a mida del que cada família requereix, sinó perquè és una eina que ens ajuda a apropar-nos a la societat actual, contribuint a normalitzar el dol i a trencar el tabú de la mort des del primer moment", afegeix Josep Ventura.