Paracaigudistes de Rússia han desembarcat aquest dimecres a la matinada a Khàrkiv, la segona ciutat més gran d’Ucraïna i ubicada a l’est del país, que està encara sota control ucraïnès, si bé els soldats russos han pres l’estació de tren i el port fluvial, segons l’alcalde, Igor Kolikhaiev. «Un grup de paracaigudistes rus ha aterrat a Khàrkiv», ha assenyalat el centre operatiu de les Forces Armades d’Ucraïna al seu canal de Telegram.

Segons ha dit, «els ocupants han atacat l’hospital, el Centre Clínic Mèdic Militar de la Regió Nord», i ha esclatat una batalla entre els invasors i els defensors ucraïnesos. D’acord amb l’alcalde, actualment la ciutat està tranquil·la, però se senten trets de tant en tant, segons l’agència UNIAN. Les tropes russes estan augmentant l’ofensiva en diverses ciutats en les últimes hores: han entrat a Kherson i continuen atacant Kíev. Als afores de la capital, han desplegat tancs i artilleria.

16 persones mortes

Khàrkiv, ubicada a escassos quilòmetres de la frontera russa, va patir ahir un important atac de Rússia, que va deixar almenys 16 morts i més de 40 ferits.

L’objectiu d’un dels atacs va ser la seu de l’Administració regional, va denunciar l’assessor del Ministeri de l’Interior Anton Geraixtxenko. El segon bombardeig es va registrar en un edifici d'habitatges, segons el Servei Estatal d’Emergències, i va causar vuit morts i sis ferits.