Segueix-nos a les xarxes socials:

Almenys 146 morts per una estampida durant les festes de Halloween a Seül

La festa cada any aglutina milers de persones durant la celebració d'aquesta festivitat

Almenys 146 morts per una estampida durant les festes de Halloween a SeülTwitter

Almenys 146 persones han mort i 150 més han resultat ferides a Seül a causa d’una aparent estampida que va tenir lloc aquest dissabte al barri d’Itaewon, al centre de la capital sud-coreana. Es tracta d’una zona que cada any aglutina milers de persones durant la celebració de Halloween.

Mitjans de comunicació i xarxes socials han compartit diversos vídeos i fotografies que mostren el terror que es va viure aquest dissabte a partir de les 22.22 hora local (13.22 GMT) als voltants de l’Hotel Hamilton, davant l’estació de metro d’Itaewon. Aquí, un gran nombre de persones van quedar-se atrapades en un carreró, mentre els equips d’emergència miraven d’evacuar-ne alguns. També s’han pogut veure desenes de persones estirades a terra al carrer mentre altres ciutadans i personal d’emergències miraven de practicar-los maniobres de reanimació cardiopulmonar. De fet, les autoritats sud-coreanes han afirmat que més de 150 persones han necessitat assistència mèdica d’emergència, en part per aturades cardiorespiratòries.

Dones a la vintena

Així mateix, el diari sud-coreà ‘The Hankyoreh’ apunta que agents de la policia i bombers han traslladat «desenes» de cossos que podrien ser de morts, i per ara es coneix de forma oficial la mort de 120 persones. La majoria de les víctimes serien dones d'uns vint anys, segons ha informat l’agència sud-coreana Yonhap News.

El president sud-coreà, Yoon Suk-yeol, ha ordenat executar una operació d’emergència per subministrar primers auxilis als afectats. Almenys 142 vehicles d’emergències, entre ambulàncies i camions de bombers, han sigut enviats al lloc dels fets. Els serveis d’emergències han rebut almenys 81 trucades d’avís a la zona per dificultats respiratòries.

Els bombers han activat una resposta de nivell 3, i les persones afectades han sigut traslladades a l’Hospital Nacional Universitari de Seül, a l’Hospital Universitari de Kyunghee i a l’Hospital Universitari de Hanyang. També al lloc dels fets s’ha instal·lat un hospital de campanya. Mentrestant, els cossos dels morts eren estirats a terra al carrer, tapats amb mantes grogues. 

Un testimoni ha explicat a Yonhap News com ha viscut l tragèdia: «De sobte, tothom ha caigut i a la gent que s’ha quedat a baix l’han aixafat». Per la seva banda, la Policia Metropolitana de Seül ja ha anunciat que ha obert una investigació per aclarir les causes del succés. 

Prem per veure més contingut per a tu