Segueix-nos a les xarxes socials:

Moià celebra al parc la seva Festa Barroca més multitudinària

Tres centenars de persones van presenciar la representació d'una batalla d'època que una cinquantena de miquelets van fer al parc

Moià celebra al parc la seva Festa Barroca més multitudinàriasalvador redó

La Festa Barroca de Moià, que recrea la Catalunya del 1714, va celebrar ahir la seva edició més multitudinària. Precisament, l'any del Tricentenari. El trasllat de l'emplaçament -de la plaça de l'Església al parc municipal, la plaça del CAP i el carrer de Santa Magdalena- va servir per acollir un dels actes centrals de la festa: la recreació històrica a l'esplanada del monument a Francesc Viñas d'una batalla d'època, en què van participar una cinquantena de miquelets d'arreu del país. Tres centenars de persones van presenciar-la, segons l'organització.

El coordinador de la festa, Ramon Tarter, assegura estar satisfet per haver complert amb les expectatives. Els Miquelets de Catalunya, Girona i Badalona, i l'Associació de Recreació Històrica Moià 1714 van ser els quatre grups encarregats de traslladar el poble als temps de la guerra de Successió. Tots anaven vestits d'època -no pas disfressats, apunta Tarter-, i alguns anaven equipats amb reproduccions de fusells. Tarter reivindica la seva feina: "les commemoracions històriques haurien de derivar en això. Fem el que es diu living history, una recreació el més acurada possible. És molt més fidedigna que una representació teatral".

Prem per veure més contingut per a tu