Regió7

Regió7

Navàs demana que es restableixin les urgències al CAP a les nits i als festius

L’Ajuntament aprova una moció en què reclama una recuperació de serveis que s’han anat perdent

Vista exterior del CAP de Navàs | ARXIU/CATSALUT

L’Ajuntament de Navàs ha requerit al Departament de Salut de la Generalitat la recuperació del servei d’urgències a les nits i caps de setmana i una millora global de l’atenció al centre d’assistència primària (CAP) que comparteixen aquest municipi i Balsareny. Així queda reflectit en una moció que el consistori va aprovar en el darrer ple municipal, en què es posa de manifest que l’emergència sanitària provocada pel coronavirus «i la crisi de cures, amb un fort impacte en els serveis d’atenció primària de salut i socials, ha generat una pèrdua de qualitat dels serveis, s’han viscut situacions de col·lapse distanciant professionals de persones usuàries i s’han incrementat els tractaments farmacològics en detriment d’altres mesures de suport més personal i social».

En el cas concret de l’àrea assistencial que els afecta, es demana la recuperació de l’horari d’atenció d’urgències, «que permeti l’atenció els vespres i caps de setmana», que va quedar suprimit en aquest centre. També es reclama una «millora de l’atenció presencial i telefònica per a una atenció més humanitzada i centrada en la persona». D’altra banda, es reclama a la Generalitat la dotació de recursos suficients i necessaris «per garantir una atenció de qualitat, universal i sense que es produeixi una falta d’equitat segons el municipi de residència, ni d’altre tipus», alhora que l’Ajuntament expressa el seu compromís «amb el manteniment i la millora del sistema nacional de salut, preservant el seu caràcter públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d’equitat garantida». A més, el consistori promou l’adhesió dels ajuntaments de Balsareny, Gaià, Viver i Serrateix i del veïnat de l’Ametlla de Merola a l’Ajuntament de Puig-reig.

En l’argumentari de la moció s’exposa que la situació actual «fa evident» la necessitat de finançament i acabar amb el dèficit de recursos i professionals, que consideren que repercuteix directament en la qualitat assistencial en la salut pública i que «genera cues, desplaçaments i temps d’espera perquè les persones usuàries puguin ser ateses».

Per aquest motiu, en la moció es demana «recuperar els horaris d’obertura del CAP i restablir els serveis d’atenció d’urgències els vespres i caps de setmana, el que permet facilitar l’accessibilitat, la universalitat i l’equitat».

Compartir l'article

stats