Segueix-nos a les xarxes socials:

Exterior de la sala de desfer El Tall, a MarganellDIBA

El parc agrari de Montserrat ensenya els ramaders a tallar bé la carn

La formació programada a partir de dimecres estrena la sala compartida El Tall

El parc agrari de Montserrat inicia cursos de formació per als veïns dels municipis de l'entorn de la muntanya que hi estiguin interessats, i el primer serà de manipulació càrnia. Es dirigeix, principalment, a pastors i ramaders interessats en la venda directa de carn. És previst que s’inicïi aquest dimecres i acabi el 2 de novembre, i es farà a la nova sala d'especejament El Tall, a Marganell.

El Tall, la sala de desfer del Parc Rural del Montserrat, inicia la seva activita. L'objectiu és que si els pastors i ramaders aprenen o milloren la tècnica de tallar la carn puguin treure una millor rendibilitat econòmica de les explotacions i contribuir a la dinamització agrària del territori.

La formació és previst que comenci aquest dimecres, 14 de setembre, i que acabi dimecres 2 de novembre. Constarà de set sessions. La primera anirà a càrrec de l’experta en salut pública, Maria Josep Gispert, i abordarà aspectes vinculats amb la higiene i la manipulació de la indústria càrnia. La segona i tercera jornades les impartiran Elsa Lloret i Núria Panella, dues expertes de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). Explicaran com s’ha de fer l’envasat i la conservació de la carn, així com els processos de maduració de la carn de vedella. Els encarregats de les quatre últimes sessions seran Cesc i Montse Ribalta, de Ribalta Carnissers, i Agustí Quintana, tècnic de l’IRTA. En aquestes classes, s’instruirà els assistents a fer pràctiques amb la serra, així com a especejar i preparar la carn de vedella, xai, cabrit i pollastre.

L’espai està situat a Marganell, al Bages, i ha costat uns 100.000 euros, que han estat cofinançats per la Diputació de Barcelona i el fons FEDER. El projecte l’ha impulsat el Parc Rural del Montserrat i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), gràcies al BCN Smart Rural, que lidera la Diputació de Barcelona.

Registra't i no et perdis aquesta notícia!

Ajuda'ns a adaptar més el contingut a tu i aprofita els avantatges dels nostres usuaris registrats.

REGISTRA'T GRATIS

Si ja estàs registrat clica aquí.