Segueix-nos a les xarxes socials:

En directe

Última actualització 20:27

#RoadtoBilbao: El Baxi busca fer història a la capital basca

#RoadtoBilbao: El Baxi busca fer història a la capital bascaMarc Morera

El Baxi Manresa està pendent avui de posar la cirereta del pastís a la gran temporada que ha elaborat. Els bagencs es disputen la final de la Basketball Champions league a les 20 h contra un Lenovo Tenerife que els va guanyar tot just fa una setmana. Tot i això, els jugadors i l'staff tècnic no estan sols, perquè milers de manresans i manresanes els han acompanyat a Bilbao aquest cap de setmana. Passi el que passi al matx d'avui, aquesta temporada serà recordada per tothom.

Dues Vespa i 600 quilòmetres més tard

Pere Camprubí i Dani Díaz s'han sumat aquest diumenge als més de 3.000 aficionats del Baxi que avui veuran una final històrica de Champions de l'equip manresà a l'estadi Bilbao Arena després de fer 600 quilòmetres en dos dies.

Així ha estat l'aventura de dos manresans en recórrer 600 quilòmetres en Vespa per veure la final del Baxi a BilbaoMarc Morera

Què en pensa l'afició del Tenerife del Baxi Manresa?

El Baxi Manresa i el Lenovo Tenerife s'enfronten avui a una final històrica de Champions. Aficionats d'ambdós equips han explicat a Regió7 com estan vivint aquest moment.

Què en pensa l'afició del Tenerife del Baxi Manresa?Marc Morera

Bronze pel Riesen Ludwigsburg a Bilbao

El MHP Riesen Ludwigsburg s’endú la medalla de bronze de la Basketball Champions League després de vèncer clarament a l’Hapoel Unet Holon per 88 a 68 en el partit pel 3r i 4t lloc.

Eufòria a l'exterior del Bilbao Arena

El Baxi Manresa ha gravat des de l'interior la seva arribada a l'estadi on aquest vespre disputarà la final de la la final de la Basketball Champions League. Bengales, bufandes, banderes i els càntics de la multitudinària afició han protagonitzat l'històric moment.

L'equip manresà aterra a l'estadi Bilbao Arena

L'autobús dels manresans ha arribat al voltant de les sis de la tarda al pavelló on aquesta nit tindrà lloc un duel històric contra el Lenovo Tenerife.

Chima Moneke grava l'afició en la seva arribada al Bilbao Arena

Arriba el Lenovo Tenerife

Els aficionats del Baxi Manresa responen amb una xiulada monumental.

Arribada de l'autobús del Lenovo Tenerife

Carregant forces abans de la final!

Les hores prèvies a la final són de presència manresana a qualsevol lloc de la capital biscaïna on es vagi. A l’hora de dinar molts d’ells s’han aplegat a diversos restaurants, tavernes, bars o batzokis (lloc de reunió, en euskera) de la ciutat. Una de les trobades més nombroses ha estat l’organitzada per la Grada d’Animació al Batzoki Miribilla, uns metres a l’oest del Bilbao Arena. S’hi han aplegat més de cent persones.

Els aficionats del Baxi Manresa assalten Bilbao

Milers de seguidors de l'equip fan rua cap a l'estadi on es disputarà a les 20 hores la final de la Basketball Champions League.

This browser does not support the video element.

Milers de seguidors del Baxi Manresa fan rua cap al Bilbao ArenaMarc Morera

L'alcalde no es perdrà la semifinal

L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, també ha viatjat fins a Bilbao per veure el Baxi a la Final Four. Se l'ha vist fent-se fotografies amb altres aficionats a les portes del Bilbao Arena.

Marc Aloy a Bilbao, minuts abans de la semifinal de la Final Four de la Champions League

Guanya el Lenovo Tenerife

El diumenge a les 20 h, el Lenovo Tenerife serà a la final de la Champions League. Ha segellat la seva victòria davant l'Hapoel per 71 punts a 78. Si guanya el Baxi, jugarà per aconseguir el títol contra l'equip de les Canàries. Si perd, lluitarà per la tercera posició contra l'Hapoel.

Tercer quart de l'Hapoel - Lenovo

El segon temps de la semifinal de la Final Four de la Champions League que enfronta l'Hapoel Holon i el Lenovo Tenerife ha acabat amb 51 punts en el marcador del conjunt israelià i 59 en el dels insulars.

Arriben els jugadors del Baxi

A dues hores i mitja del partit, els jugadors han tornat al Bilbao Arena. Falta poc per a l'hora de la veritat. Els crits dels aficionats del Baxi han concentrat totes les mirades de qui hi havia l'entorn. L'escalf dels aficionats del Bàsquet Manresa, de ben segut, ha arribat als jugadors que avui tenen el repte de superar la Final Four de la Champions League.

L'escalf de la família

Els germans i amics de Yankuba Sima no han volgut faltar a una de les cites més importants de la història del Baxi. L'entorn més proper de l'esportista s'ha fet fotos davant el Bilbao Arena, on els vermell dels aficionats de l'equip bagenc destaca entre les tonalitats verdes de l'entorn.

Familiars i amics de Yankuba Sima dues hores abans del partit entre el Baxi i el Ludwigsburg

Segon quart de l'Hapoel - Lenovo

El segon temps de la semifinal de la Final Four de la Champions League que enfronta l'Hapoel Holon i el Lenovo Tenerife ha acabat amb 33 punts en el marcador del conjunt israelià i 42 en el dels insulars.

Onada vermella

Un nombrós grup d'aficionats del Bàsquet Manresa ha sortit des de la "fan zone" cap al Bilbao Arena. Al seu pas, han tenyit els carrers de la ciutat de vermell. L'afició del Baxi no ha fallat i ha fet que l'entorn del recinte on es durà a terme un dels partits més transcendents de la història del club s'omplís quan encara faltaven més de dues hores per al partit.

This browser does not support the video element.

Onada vermella per veure el Baxi al Bilbao ArenaMarc Morera

Primer quart de l'Hapoel - Lenovo

El primer quart de la semifinal que enfronta l'Hapoel Holon i el Lenovo Tenerife ha acabat amb 13 punts en el marcador del conjunt israelià i 20 en el dels insulars.

El partit entre l'Hapoel i el Lenovo

Comença el Lenovo - Hapoel

El Lenovo Tenerife és l’únic equip present a Bilbao que sap què és guanyar una competició europea. Va guanyar la Lliga de Campions el 2017, en la seva primera edició, en una final a quatre que va organitzar. S'enfronta a un Hapoel Holon que arriba a la primera final a quatre de la mà d’un històric del bàsquet hebreu. Guy Goodes, reconegudíssim exbase del Maccabi, va prendre les regnes de la formació el gener i l’equip ha tingut un balanç molt positiu des de l’aleshores.