Regió7

Regió7

El Baxi segueix el rodatge amb un triomf lògic (72-100)

El Manresa ha començat fred a Bintaufa però ha derrotat l’Hestia Menorca de LEB Plata i diumenge jugarà la final del torneig Ciutat de Maó

66

Les millors imatges de l'Hestia Menorca-Baxi Manresa (72-100) ANTXON CASTRESANA

El Baxi Manresa ha fet una passa més en el rodatge de pretemporada derrotant de manera lògica (72-100) un rival de dues categories menys, l’Hestia Menorca, i entrant a la final del torneig Ciutat de Maó, que disputarà aquest diumenge (20.30 hores), contra el Gran Canària. Ha debutat Justin Hamilton i segueix de baixa Guillem Jou en un partit en què ha tornat Brancou i en què els nous jugadors han sumat minuts de qualitat a l’espera de compromisos més exigents.

Això que el primer quart no ha sigut fàcil per als manresans. La combinació de la motivació local i la falta d’intensitat i el desencert visitant ha provocat que els illencs s’escapessin de fins a 11 punts (15-4). Un home, l’ucraïnès Kravtsov, qui molt probablement trobarà un equip de categoria més alta que el menorquí, ha fet molt mal a la pintura. A més, el Baxi tirava en males situacions, sobretot Harding, i els locals anotaven amb facilitat. Amb el bàsquet de Longarela, Pedro Martínez ha decidit refrescar conceptes.

Reacció ràpida

A partir d’aquest moment, amb l’entrada a pista de Tyson Pérez, el Baxi s'ha posat les piles. Un bàsquet i un robatori de pilota de l’hispano-dominicà han encapçalat un parcial de 0-7, completat per un triple de Bortolani. El debut en la pretemporada de Brancou Badio ha ajudat a intensificar la defensa. Tot i això, l’Hestia ha tornat a adquirir vuit punts després d’un triple de Suárez. L’acció, amb falta sobre Dani Pérez no indicada, ha provocat les protestes de Pedro Martínez, i els àrbitres han indicat dues tècniques, a ell i a la banqueta. El Menorca ho ha aprofitat per aconseguir la màxima diferència (24-14).

Tot i això, uns bons moments dels bases han propiciat que el Baxi només perdés de quatre al final del període i que la cacera continués en els primers minuts del segon període. Un bàsquet de Longarela ha sigut el cant del cigne insular, ja que Hamilton, ara més encertat que a l’inici i amb un triple, ha restablert la primera igualtat des del 0-0 inicial (30-30). Un altre tirs de tres del nord-americà ha donat el primer avantatge (32-33) i el Menorca ja no ha pogut empatar més el partit. El Baxi ha premut l’accelerador fins al descans i s'ha escapat de deu, després d’un triple de Tyson i una cistella de Badio (37-47)

Amb aquest resultat, ja era complicat pensar que els locals podrien capgirar el resultat, tot i que ho han intentat en l’arrencada, amb encerts de dos bons jugadors com són Sanz i Tamayo. Però amb 43-49, un altre parcial de 0-12 ja ha posat punt final a totes les aspiracions de poder donar la sorpresa. En el Baxi, a més, ha debutat el jove jugador malià Ladji Coulibaly, de 16 anys i procedent del Sant Cugat, un projecte de futur de 2,09 metres que s'ha estrenat amb un triple.

El Baxi ha marxat de 29 punts (49-78) i ha abaixat el pistó en els últims deu minuts, més pendent d’adaptar-se a la nova normativa de servir de banda sense que l’àrbitre toqués la pilota. L’Hestia ha intentat maquillar el resultat i s'ha arribat a acostar a vint punts, però una altra accelerada final ha deixat l’avantatge en 28. Aquest diumenge es podran extreure més conclusions contra un rival ACB. 

Ja pots votar el millor jugador del partit.

Vota el millor jugador del Menorca - Manresa

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 9

Compartir l'article

stats