Regió7

Regió7

BÀSQUET/LLIGA ENDESA

El Baxi Manresa presenta un pressupost de 3,4 milions i un superàvit de 218.000 euros

El deute a llarg termini del Bàsquet Manresa SAE s'estabilitza en 2,77 milions d'euros i es preveu liquidar en una dècada

L'assemblea general ordinària d'accionistes del Bàsquet Manresa SAE va permetre constatar la bona salut econòmica de l'entitat OSCAR BAYONA

Un pressupost que s’incrementa en 0,7 milions d’euros respecte al de la temporada anterior i que s’enfila fins al 3,4 milions. Un superàvit de 218.000 euros quan es preveien unes pèrdues de 290.000 euros. Un deute bancari a llarg termini estabilitzat i estructurat de 2,77 milions d’euros. Aquestes són les xifres més remarcables que es van donar a conèixer i aprovar en l’assemblea ordinària d’accionistes del Bàsquet Manresa SAE de la temporada 2021-22.

Tot i la inesperada mala trajectòria del Baxi Manresa en aquest primer tram del curs esportiu 2022-23, la salut econòmica del la Societat Anònima Esportiva és ferma. L’excepcional rendiment de l’equip de Pedro Martínez la temporada passada va incidir en el creixement dels ingressos de l’entitat, que es pot quantificar en un milió d’euros.

Jordi Serracanta en l'assamblea del Baxi Manresa celebrada aquest dimecres Oscar Bayona

No endebades, en l’assemblea celebrada el dimarts, 21 de desembre del 2021, es va aprovar un pressupost de 2,7 milions d’euros. En tancar l’exercici, els ingressos generats es van enfilar fins els 3.744.325 euros. Tal com va detallar el gerent del Bàsquet Manresa SAE, Carles Sixto, això es va produir per l’augment de les entrades «per venda d’abonaments, per l’increment de l’aportació de determinats patrocinadors i pels guanys derivats de la trajectòria de l’equip a la Champions Basketball League». A més, els jugadors Sylvain Francisco, Joe Thomasson i Ismaël Bako van deixar 55.700 euros a la caixa per alliberar-se del segon any de contracte opcional que contemplaven els seus respectius compromisos. D’altra banda, el fet de limitar el número d’abonaments com a conseqüència dels darrers efectes de la pandèmia va propiciar que es generés una xifra rècord d’ingressos en concepte de taquillatge: 185.000 euros més IVA.

Les despeses previstes també es van incrementar de forma significativa, però el balanç final va ser un superàvit de 218.237,69 euros, una xifra quasi idèntica al dèficit que es va generar el curs 2020-21, aquell en què el públic no va poder accedir a les grades: 218. 338, 91 euros.

El deute a llarg termini del Bàsquet Manresa SAE, aquell que es té amb CaixaBank i amb l’Institut Català de Finances (ICF) s’ha estabilitzat i es manté en els 2,77 milions d’euros. Tal com va exposar el president executiu de l’entitat, Jordi Serracanta, «la intenció del consell d’administració és reduir-lo de forma progressiva sense restar competitivitat a l’equip». Un termini plausible per liquidar-lo seria una dècada.

Assemblea ordinària d’accionistes del Bàsquet Manresa Oscar Bayona

L’assemblea també va donar el vistiplau al pressupost de l’exercici 2022-23, de 3,4 milions d’euros. La previsió inicial era generar un superàvit de 78.000 euros, però la necessària reestructuració de l’equip converteix aquesta dada en obsoleta.

La renovació del consell d’administració va ser un dels altres aspectes que es va posar a votació. Les baixes dels consellers Albert Estiarte, Pepe Sàez i Fèlix Salido es compensen amb les altes de Josep Maria Herms, Joan Sardanyons, Jordi Serracanta i Olga Tarragó. Els altres nou membres del consell d'administració són Montserrat Ambrós, Marc Bernadich, Sebastià Catllà Fernández, Albert Cots, José Empez, Pere Moyano, Montse Seubas, Sebastià Suet (UBIC) i Josep Vives.

Jordi Serracanta va presentar un acurat informe de presidència en la seva primera assemblea. El mandatari va posar en valor que, a hores d’ara, «tenim més de 3.600 abonats. A més podem anunciar la renovació de la pràctica totalitat dels patrocinadors i la incorporació al pool de patrocinadors de sis noves empreses, amb una aportació conjunta de 45.000 euros». El president executiu va anunciar la imminent estrena del nou videomarcador i va argumentar la necessitat de remodelar i ampliar el pavelló. D’altres reptes que entoma Jordi Serracanta són generar ingressos en l’àmbit digital, millorar l’experiència dels aficionats els dies de partit (Fan Zone), preparar la commemoració del 25è aniversari de la lliga conquerida i establir un full de ruta per al club a mig i a llarg termini.

Compartir l'article

stats