Segueix-nos a les xarxes socials:

Reivindicant un edifici que sempre ha estat insuficient

Els alumnes de l'institut Guillem de Berguedà han ocupat durant molts anys una part de l'escola Santa Eulàlia

Reivindicant un edifici que sempre ha estat insuficientARXIU PARTICULAR

entenars de persones van sortir al carrer pels volts de les festes de la Patum del 1974 aprofitant la visita a Berga d´Arias Navarro, ministre en època de Franco. La societat educativa i els berguedans reclamaven un institut.

La construcció de l´edifici va iniciar-se el 1975 però les classes van començar el gener del 1976 a l´escola de rimària Santa Eulàlia perquè les

obres no havien acabat. L´octubre del 1976 les classes van poder començar al nou edifici, però l´espai de seguida va ser insuficient. Pocs anys després els alumnes de l´institut van haver de tornar a ocupar l´escola Santa Eulàlia perquè no hi cabien i s´hi van instal·lar durant diversos cursos els estudiants de batxillerat.

El centre es va ampliar el curs 2000-2001 amb una nova part on es van instal·lar el gimnàs, les aules d´informàtica i els tallers de tecnologia, i també diversos despatxos dels departaments dels professors. Va servir per esponjar l´espai, però no per encabir-hi tots els estudiants. L´ampliació no va ser suficient perquè els alumnes de batxillerat van continuar a Santa Eulàlia fins que l´escola de primària també necessitava aquest espai i es van haver d´instal·lar mòduls prefabricats al pati del centre de secundària que encara s´utilitzen per als alumnes de batxillerat.

Actualment, a banda dels 13 grups d´ESO i els sis de batxillerat, l´edifici de l´institut també acull tres cicles formatius de grau mitjà, un de grau superior i des de fa onze anys comparteix espai amb l´Escola Oficial d´Idiomes del Berguedà i els dos darrers cursos també amb l´Escola d´Adults del Berguedà.

Prem per veure més contingut per a tu