Segueix-nos a les xarxes socials:

Converteix la taula periòdica en un joc d'enfonsar la flota

Una mare ha ideat un sistema divertit perquè els seus fills aprenguin química mentre es diverteixen

Converteix la taula periòdica en un joc d'enfonsar la flota

Quan es tracta d'animar i entusiasmar als nens amb els deures i amb els seus estudis, el més eficaç en moltes ocasions és posar en marxa tot l'enginy i la creativitat per la nostra banda a l'hora d'explicar-los o ajudar-los amb les seves tasques i així aconseguir que sentin un veritable interès per això.

Karyn Tripp és mare i professora en la llar dels seus quatre fills i, per si no fos poc, aquesta dona tot-terreny dirigeix el seu propi blog (Teach Beside Me) en el qual comparteix amb altres mares com ella i amb la resta de la comunitat de seguidors els seus trucs, jocs i mètodes per educar als seus fills.

Convertir una taula periòdica en el clàssic joc 'Hundir la flota' és l'última de les seves enginyoses ocupacions perquè nens de totes les edats -fins i tot per a aquells que encara no estan donant química- es diverteixin i aprenguin jugant.

Com s'hi juga?

Per començar a jugar és necessari imprimir quatre còpies d'una taula periòdica -i plastificar-les perquè puguin ser reutilitzades tantes vegades com es vulgui-. Una vegada impreses, etiquetarem les files per ordre alfabètic i les columnes amb nombres (si és que la vostra taula no ve amb aquests nombres ja impresos). A continuació presentem dues còpies de tal manera que formin un angle de 90º entre si en una carpeta i se subjecta amb clips.

Les regles són les mateixes que per 'Hundir la flota', es tracta de dir coordenades per intentar esbrinar on té els vaixells el contrincant i apuntar-ho. D'altra banda, els jugadors poden marcar amb un cercle files de 2, 3, 4 i 5 elements per situar en la taula d'a baix la posició dels seus propis vaixell i la d'a dalt usar-la per marcar amb una X la posició dels vaixells que anem encertant del contrincant.

Juguen i, de pas, aprenen divertint-se. No és enginyós?

Prem per veure més contingut per a tu