Aquest fet el portarà a establir la seva residència a Eivissa. Amb la seva renúncia, tot apunta que el nou batlle serà Josep Maria Ginestà, actual primer tinent d'alcalde, i número dos de la llista del MAC que encapçalava López, i que ara governa el municipi amb majoria absoluta.

L'encara alcalde de Callús explica que la seva renúncia es deu a «la dificultat de compaginar la feina laboral amb un lloc com aquest». López es dedica a l'ajuntament de forma exclusiva i explica que ja feia temps que tenia previst reincorporar-se a la seva professió, cosa prevista que es portés a terme al llarg d'aquest any o el que ve, però la possibilitat de coordinar un projecte d'equipaments turístics a Eivissa, ha fet que «el que ja havíem previst, s'hagi anticipat una mica», puntualitza el batlle. López és alcalde de Callús des del 2003, quan el MAC va aconseguir sis dels nou regidors del ple municipal, i va revalidar la seva majoria absoluta, amb uns resultats idèntics, a les eleccions del maig passat.

Amb la renúncia de David Aaron López, Josep Maria Ginestà, és qui es perfila com a principal candidat per ocupar el seu lloc. Ginestà explica que encara no hi ha una decisió oficial de qui serà el nou alcalde, perquè l'alcalde tampoc ha fet oficial la seva decisió, i afirma que «estic disposat a agafar aquesta responsabilitat». Tot i això, l'actual primer tinent d'alcalde també puntualitza que «el MAC estem fent reunions per parlar de qui en fa la substitució i prendre una decisió en ferm».

Quan David Aaron López renunciï oficialment a l'alcaldia de Callús, Ginestà serà alcalde en funcions, perquè és el primer tinent d'alcalde, i haurà de convocar un ple per nomenar el nou alcalde en el termini de 10 dies. A part de deixar l'alcaldia, López reunciarà al lloc de regidor, i la nova regidora, si no hi renuncia, serà Eva Travesset, número 7 a la llista del MAC en les últimes municipals. En aquest cas, el procés de nomenament serà més llarg ja que s'han de realitzar diferents tràmits que es poden allargar unes tres setmanes. Actualment, el MAC, està immers en un procés d'estudi per tal de definir com es repartirà el cartipàs municipal un cop López deixi de ser alcalde.

Pel que fa a la seva gestió, després de cinc anys al capdavant de l'ajutnament, López es mostrava «motl content per la feina feta i per deixar els nous projectes encarrilats» i també afegia que «m'hauria agradat molt més poder-ho compaginar, però ha estat impossible».