04 de desembre de 2008
04.12.2008
baix llobregat nord

Olesa aconsegueix reduir el cost de la nau de la brigada

04.12.2008 | 01:00
L´edifici de l´Escorxador, que actualment és la seu de la brigada municipal

La futura nau de la brigada d´Olesa costarà menys diners dels que s´havia previst inicialment i, a més, el nou projecte inclou també un seguit d´adequacions complementàries a la pròpia construcció del recinte que no eren previstes en el pressupost inicial.

Ara fa gairebé un any, l´equip de govern del municipi va demanar agrupar un seguit de partides que no s´havien gastat provinents del Pla Únic d´Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per destinar-les, íntegrament, a les futures dependències de la brigada municipal.

El regidor d´Ordenació i Disciplina Urbanística, Víctor Serrano, assenyala que un pressupost anterior determinava un cost per a la nau de 950.000 euros. Ara, explica, «hem revisat el projecte fins a reduir el cost a 671.000 euros, i inclou la nau i el seu equipament, l´asfaltatge de la parcel·la i el tancament perimetral, i a més el condicionament d´una zona on anirà el material d´obra».

El regidor considera que «hem complert el compromís i la inversió l´hem reduït d´uns 50 milions de les antigues pessetes i fent més actuacions», ja que aquest va ser el compromís que van adquirir, ara fa gairebé un any, amb l´oposició, «que va dir que no votava a favor del canvi de destí dels diners perquè entenia que era una barbaritat una nau d´aquest import». Així, afegeix Serrano, el cost de les dependències de la brigada municipal quedarà ara «pràcticament 100% finançat» amb les ajudes de la Generalitat.

La nova nau de la brigada s´ha de construir al barri de la Flora, i permetrà alliberar l´antic escorxador, la remodelació del qual és una assignatura que Olesa té pendent de fa molts anys. A més, quan les noves dependències de la brigada estiguin llestes, aquest cos municipal podrà gaudir d´unes millors condicions de treball que les que té actualment a l´Escorxador, i que han estat en ocasions fonts de queixa. El nou projecte de nau que s´ha redactat permetrà licitar a concurs els treballs.

Els diners que es van agrupar a principi d´any per destinar-los a la nau de la brigada provenien d´altres inversions –Cal Puigjaner, rehabilitació de l´antic escorxador– on l´ajuda que atorgava la Generalitat «era un tant per cent molt baix del projecte», explica Serrano, fet pel qual la inversió «no es podia assumir» per part de l´Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook