02 de gener de 2009
02.01.2009
Bages

El vent danya dos molins del parc eòlic de la serra de Rubió

29.12.2008 | 01:00

Un error de funcionament en el mecanisme d´aturada, combinat amb les ràfegues de vent, són la causa més que probable que dos dels 50 molins eòlics de la serra de Rubió hagin vist inutilitzades algunes de les seves pales. Dos dels generadors presents en aquesta zona limítrofa entre l´Anoia i el Bages tenen les aspes danyades, i una part del material està escampat per terra des de les ventades del dia de Sant Esteve.

Des de Rubió, l´alcalde del municipi anoienc, Miquel Archela, considera que «el més segur és que hagi estat un cop de vent, perquè va arribar fins a 90 quilòmetres per hora. En aquest cas, els automàtics de frenada no es devien activar».
El mecanisme d´interrupció del funcionament dels generadors s´activa des dels 80 quilòmetres per hora, i a partir d´aquesta magnitud «hauria d´haver funcionat l´automàtic». Archela confia que avui els encarregats del manteniment de Sectrol donin una primera opinió una vegada s´hi posin en contacte, tot i que també té les seves reserves que el problema es pugui resoldre en breu. Per bé que sí que és la primera incidència a causa de les ràfegues de vent, ja s´hi va haver de fer un canvi d´un generador afectat per un llamp, i això fa que l´alcalde del municipi de Rubió, Miquel Archela, no tingui la seguretat que es pugui arranjar immediatament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema