L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha volgut referir-se per primera vegada, després de moltes setmanes de mantenir-se en silenci, sobre les obres de remodelació de les places Santa Maria i dels Herois. Les obres, que van començar ara fa uns mesos, van finalitzar fa unes setmanes. No obstant això, l'Ajuntament no n'ha volgut fer cap inauguració oficial.

Planella ha explicat a Regió7 que l'Ajuntament de Puigcerdà treballa amb la voluntat d'inaugurar les millores realitzades en aquesta àrea del nucli històric de la capital de la Cerdanya el dia 8 de setembre (coincidint amb la celebració de la Verge de la Sagristia),

Planella creu que a dues setmanes d'estar les places obertes als veïns i als visitants "ningú no posa en dubte la millora notable que ha representat aquesta obra per a la zona del nucli antic". Planella diu que està "molt satisfet de la feina feta" i que la inauguració de l'espai es retardarà, i s'ha retardat de fet, uns dies perquè falten per ultimar alguns detalls de mobiliari urbà. "Hem girat com un mitjó les places més emblemàtiques de Puigcerdà. Potser calia una mica de coratge, vist el que s'ha vist, i aquest equip de govern l'ha tingut. Molts dels que es van posicionar en contra en el seu dia, avui dubto que gosin dir-ne res en contra", ha manifestat Planella.

L'alcalde ha fet aquestes declaracions just dies després d'anunciar l'inici de les obres de remodelació de la plaça de l'Ajuntament i del passeig 10 d'Abril aquest mes de setembre. El cost de les obres, gairebé un milió d'euros, és finançat pel Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) del govern central.

La millora de la plaça Cabrinetty està prevista executar-la de cara al 2010.